شبکه بهداشت و درمان آمل
۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
br ENGLISH
تاریخ: 1392/08/21 تعداد بازدید : 13
توصيه هاي بهداشتي به هيئت هاي عزاداري
توصيه هاي بهداشتيمهندس خسرو برزگر کارشناس ارشد بهداشت محيط شبکه بهداشت ودرمان به هيئت هاي عزاداري

 

توصيه هاي بهداشتيمهندس خسرو برزگر کارشناس ارشد بهداشت محيط شبکه بهداشت ودرمان  به هيئت هاي عزاداري

.بمنظور پيشگيري از بروز و شيوع هر گونه بيماري مرتبط با آب ، غذا و مراسم هاي اطعام دهي  موارد نکات بهداشتي ذيل توصيه مي گردد :

1 هر گونه پخت و پزبايد در مکان‌هايي‌که داراي شرايط بهداشتي و مورد تاييد مراکز بهداشت محل است صورت گيرد .

2 کليه افراد درگير در توزيع آب ، چاي ومواد غذايي بايستي قبلاً نسبت به دريافت کارت معاينه پزشکي اقدام نمايند و رعايت بهداشت فردي(استفاده از روپوش کار به رنگ روشن،کلا ،کوتاه کردن ناخن و......) آنها ضروري است .

3 مواد غذايي اوليه حتماً سالم و بهداشتي باشد.  ترجيحاً از مواد غذايي مشمول بسته بندي که مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود .

4 از فرآورده هاي دامي با کشتار مجاز و يا بسته بندي شده که مورد تاييد وزارت بهداشت وسازمان دامپزشکي است استفاده شود .

5 از نمک هاي بسته بندي يددار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا و مصرف روي سفره‌ها استفاده شود.

6-در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع کننده غذا از با عنايت به اينکه طبق سنت حسنه در ماه محرم همزمان با برگزاري جلسات و مراسم مذهبي در مساجد و تکايا، توزيع نذورات و غذا توسط هموطنان عزيز و هيئت امناء مساجد صورت مي‌گيرد . از طرفي بروز بيماريهاي مرتبط با غذا بويژه بيماريهاي عفوني روده اي در مکانهائي‌که به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌گردد بيشتر مي‌باشد که درصورت عدم رعايت ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين اماکن و مراسم عمومي با مسموميت هاي گسترده مواجه خواهيم شدروي سفره ها جلوگيري گردد.

7-از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني ( حداکثر دو ساعت ) خودداري گردد . در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 60 درجه سانتيگراد نگهداري شود .

 

8-از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در يخچال و يا سردخانه خودداري شود .

9-در صورت توزيع سبزي و  سالاد سالم‌سازي آنها الزامي است .

10-ضمن نصب تابلوهاي ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاريها ، از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف جلوگيري گردد.

11-آب آشاميدني بايد مورد تاييد مقامات بهداشتي محل باشد ، ترجيحاً از شبکه هاي عمومي استفاده گردد .

12-تهيه و نصب وسايل اطفاء حريق بمنظور کنترل و جلوگيري از آتش سوزي‌هاي احتمالي الزامي است .

13-ايمني مراکز فوق از نظر پرتگاههاي موجود، راه‌پله ها و نرده ها و سيم کشي برق و غيره رعايت شده و قبل از شروع مراسم، کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذيرد .

14-نسبت به جمع آوري وسايل و تجهيزات مشترک از جمله چادرنماز، حوله و غيره به منظور پيشگيري از بيماريهاي پوستي واگير اقدام گردد .

15-شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چند بار مصرف که براي توزيع آب ، چاي و مواد غذايي استفاده مي‌شود صورت پذيرد

16-در صورت استفاده از ظروف يکبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف گياهي ( بر پايه نشاسته ذرت ) گردد.

 

17-ضمن رعايت نظافت ، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله کشي مايع دستشويي اقدام گردد .

18 زباله هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري ، انتقال و دفع گردد .

19- توزيع آب ، شربت و يا شير در بين دسته‌هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يکبار مصرف صورت گيرد، از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي که آب و شربت داخل آن است جلوگيري شود .

20 ذبح و قرباني احشام در جلوي دسته هاي عزاداري و يا در محل تکايا و مساجد بايد با هماهنگي سازمان دامپزشکي و در شرايط بهداشتي صورت گيرد ، بنحوي که خونابه پخش نشود .

21-کليه افرادي که قصد توزيع نذورات را دارند بايد با هماهنگي مسؤولين و هيئت هاي امناي مساجد و تکايا نسبت به دريافت مجوز بهداشتي از مرکز بهداشت محل اقدام نمايند .

توصيه هاي بهداشتي به هيئت هاي عزاداري
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal