شبکه بهداشت و درمان آمل
۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
br ENGLISH
تاریخ: 1391/02/27 تعداد بازدید : 2
آشنایی با بیماری وبا (التور)
مصاحبه با آقای دکتر رحمت تقی زاده کارشناس مسئول واحد بیماریهای شبکه بهداشت ودرمان آمل
 

 









باتوجه شوع فصل گرماچه بیمای بیشتر شیوع دارد

بیماری وبا (التور)

بیماری وبا (التور) چیست؟ و علائم آن را بیان کنید.

بیماری وبا ، نوعی بیماری اپیدمیک است که توسط باکتری ویبریوکولرا (vibrio cholera)  ایجاد میشود.

علائم این بیماری اسهال شدید، گرفتگی عضلات پا و معده و تهوع است. در بدترین حالت ، بیمار مبتلا ، با از دست دادن آب و مایعات حیاتی بدن، از کار افتادن کلیه و شوک شدید از بین میرود. بیماری ممکن است به طور ناگهانی در شدیدترین حالت خود بروز کند یا اینکه روندی نسبتاً کند داشته باشد ، اما در هر صورت اگر به آن توجهی نشود میتواند در فاصله 6 ساعت تا کمتر از یک هفته به مرگ منتهی شود.

 

وبا چگونه منتقل می شود ؟

شخص ممکن است با مصرف آب یا غذای آلوده با باکتری ، مبتلا شود . در مورادی که بیماری شایع شده باشد ، مدفوع اشخاص بیمار هم بسیار آلوده کننده است . آبهای باز مانند برکه ها ، نهرها و استخرها هم می توانند بسیار خطر ناک باشند و نوشیدن آب آن یا شنا در آنها می توانند بسیار خطرناک باشند و نوشیدن آب آن یا شنا در آنها میتواند بیماریزا باشد و تغذیه کودکان و نوزدان با بطری ( آلوده بجای شیر مادر ، نیز آلوده کننده می باشد . مصرف سبزیجات خام ، در دوران همه گیری بیماری وبا ، به کلی ممنوع است . سبزیجاتی که در اصل ریشه هستند . مانند سیب زمینی و هویج ، حتما بایدابتدا کاملا شسته ، پوست گرفته و پخته شوند و بعد به مصرف برسند و تهیه غذاهای پروتئینی به خصوص از نوع دریائی آن حتما باید با رعایت کامل بهداشت انجام شود و گوشت مورد مصرف کاملا پخته شود .

 

آقای دکتر تقی زاده برای پیشگیری از وبا چه کنیم؟

کارشناس مسئول بیماریها گفتند : با وجود اینکه وبا یک بیماری مرگ آور است، اما پیشگیری از آن چندان مشکل نیست. تنها آب جوشیده و تصفیه شده مصرف کنید،اگر مدتی خارج از خانه هستید یک بطری کوچک آب جوشیده خنک با خود ببرید و از نوشیدن آب میوه بازخودداری کنید. چای، قهوه و نوشیدنیهای بسته بندی شده از جمله نوشیدنیهای مجاز هستند.

قبل از تهیه و صرف غذا، بعد از دست زدن به مواد غذایی خام و بعد از اجابت مزاج دست های خود را با آب و صابون بشویید و همشیه ناخن های خود را کوتاه نگه دارید.

  • تنها غذاهایی را میل کنید که کاملاً پخته و داغ باشند.
  • هر نوع میوه را قبل از مصرف به خوبی بشویید و پوست بکنید.
  • در زمان همه گیری وبا از مصرف سالاد حتی در خانه خودداری کنید و سبزیجات مصرفی خود را کاملاً بپزید.
  • از دستفروشها هیچ خوراکی خریداری نکنید.
  •  

آقای دکتر تقی زاده گفتند : آیا وبا قابل درمان است ؟

درمان وبا ساده و موفقیت آمیز است، به این شرط که به موقع انجام شود. باکتری بیماری زا با چسبیدن به جداره روده کوچک، موجب بیماری میشود و باید دوران مشخصی را طی کند تا به کلی از بدن خارج شود. طبعاً با بالا بردن مقاومت بدن و رعایت بهداشت میتوان این روند را سرعت بخشید.

از آنجاییکه بیمار به سرعت مایعات بدن را از دست میدهد، باید بلافاصله و به طور مداوم با نوشیدن آب ومحلولهای قندی نمکی مانند ORS ، همراه با مقداری آب لیموی تازه ، این کمبود را جبران کند ، محلول ORS در تمام جهان ، برای مقابله با وبا و اسهال های شدید به کار میرود و مصرف فراوان آن نجات بیمار را تضمین می کند. البته در موارد حاد ، مایعات بدن از طریق تزریق سرم وریدی نیز انجام میشود. داروهای آنتی بیوتیک ، دوره بیماری را کوتاه میکند اما به اندازه مصرف فراوان آب و محلولهای حیات بخش ، مفید نیست.

در موارد اپیدمیک ، بروز هر نوع حالت اسهال یا تهوع باید جدی گرفته شود.

 

آقای دکتر راههای پیشگری چه توصیهای مکنید؟

  • نحوه صحیح شستشوی دست ها :

ابتدا دست ها را با آب جاری خیس نموده و به مقدار کافی صابون مایع بردارید.

حداقل به مدت 20 ثانیه دست ها را به طوری که تمام قسمت ها کاملا شسته شود ، به هم بکشید.

بین انگشتان و زیر ناخن ها را کاملا تمیز نمائید.

در انتها دست ها را آبکشی نموده و خشک نمائید.

 

  • میوه جات و سبزی جات را چگونه ضد عفونی کنیم:

مرحله اول : پاکسازی

پاک کردن و شستشوی گل و لای سبزی و میوه با آب سالم

مرحله دوم : انگل زدایی

به ازاء هر لیتر آب 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی را داخل ظرفی ریخته و سبزی و یا میوه را به مدت 5 دقیقه در آن شناور نمائید. سپس آنها را با آب سالم کاملا شستشو داده تا تخم انگل و باقیمانده مایع ظرفشویی کاملا از بین برود.

مرحله سوم : ضدعفونی

برای ضدعفونی و از بین بردن میکروبها یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین را در 5 لیتر آب کاملا حل نموده و سپس سبزی یا میوه را به مدت 5 دقیقه در محلول حاصل غوطه ور نمائید.

مرحله چهارم : آبکشی با آب سالم

سبزیجات پس از شستشوی مجدد با آب سالم و پاک شدن باقیمانده کلر قابل مصرف خواهد بود.

آشنایی با بیماری وبا (التور)
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
ساری ، میدان امام (ره) سه راه جویبار ، ابتدای بزرگراه ولی عصر (عج) ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران | Copyright © 2015 Mazums.ac.ir . All rights reserved
Powered by DorsaPortal